kaffe

februari 3, 2021 at 1:04 e m

Kaffe och godis är en perfekta kombon

Finns det något bättre än kaffe och godis tillsammans? Knappast! Om du vill ha en riktigt mysig stund kan du alltid avnjuta din favoritkaffe tillsammans med en bit mörk choklad eller annat godis som du gillar. Choklad och olika former av kola är två klassiska godisalternativ som gärna avnjuts med en kopp kaffe. Om du köper ditt kaffe från kända nätbutiker som till exempel Nespresso brukar du även kunna köpa med godis som passar riktigt bra till fikat. På så sätt kan du försäkra dig om att du har något gott nästa gång det är dags att bjuda hem folk.

Beställ godis på nätet

Det är inte alltid man har tid att springa i butiker och leta efter godis som passar till kaffe. Så här i coronatider kanske man även vill undvika att handla och träffa andra människor. Som tur är kan du idag beställa godis online från sajter som Partykungen. De har delat upp sitt godis i flera olika kategorier så du snabbt hittar dina personliga favoriter. Du kan till exempel sortera efter choklad, lakrits eller sockerfritt godis. Du som älskar kaffe kan så klart testa deras karameller med just smak av kaffe. Om du söker efter “kaffe” i sökfältet kommer du få upp alla godisbitar som faller under detta. Många av godisbitarna går även att köpa i storpack för dig som vill beställa hem mycket på samma gång. De har dessutom riktigt snabb leveranstid och beställer du tidigt på morgonen kan du ha ditt godis redan nästkommande vardag. Det går även att få godiset levererat direkt hem till dörren om du önskar, för en extra summa.

Baka godis med kaffesmak

Godis passar inte bara som tilltugg till kaffet utan du kan även göra eget godis med kaffesmak. Det mest klassiska är förmodligen chokladbollar där du tillsätter lite kallt kaffe i samband med att du gör smeten. Det är en riktig klassiker som älskas av såväl vuxna som barn. Numera finns det även flera recept där man byter ut socker mot dadlar om man vill baka en lite nyttigare variant. Ett annat recept du kan prova är kaffetryffel som innehåller mörk choklad, grädde och frystorkat kaffe. De kommer smälta i munnen samtidigt som du dricker ditt kaffe. Oftast är det väldigt uppskattat på fest eller liknande om tilltugget har smak av kaffe samtidigt som man fikar. En sista variant är att göra fudge med kaffesmak, sirap och honung. Med dessa smaker kan det inte gå fel.

Färdigt godis med kaffesmak

Om du inte har tid eller ork att baka ditt eget kaffegodis kan du även köpa karameller med kaffesmak. Oftast heter karamellerna något i stil med cappuccino eller liknande och är det perfekta tilltugget. Testa gärna lite olika varianter för att se vilka du tycker bäst om.

magazine_explorer