kaffe

maj 8, 2022 at 6:06 f m

Så gör du gott kaffe

För många svenskar är kaffe en nästintill helig dryck som vi inte kan få nog av. Det är ingen hemlighet att Sverige är i topplistan när det gäller kaffekonsumering. Åsikterna för hur en god kaffe ska smaka går däremot isär. Många dricker sitt kaffe svart vilket innebär utan mjölk medan andra verkligen vill ha mjölk i sitt kaffe.

I Sverige så är det vanligt med bryggkaffe och har du smakat på kaffe utomlands så vet du att det inte är samma sak. Svenskt kaffe är starkare och utomlands har de inte bryggkaffe på samma sätt. För många är kaffe en vardagslyx som du antingen dricker på jobbet, hemma eller när du fikar med kompisar.

För en lyxig vardag

Planerar du att göra ett större ingrepp som plastikkirurgi eller andra kroppsbehandlingar kan det vara gott att unna sig något efter som exempelvis en kaffemaskin. Är du en person som inte kan leva utan kaffe så går det bra att dricka svart kaffe upp till 2 timmar innan din plastikkirurgi. Det viktiga är att du inte har i mjölk i kaffet. Du får till exempel inte dricka olika kaffedrycker som cappuccino och latte. Efter din plastikkirurgi så är det bra att vara varsam med mat och dryck. Det brukar dock vara okej att dricka svart kaffe efter vissa operationer. Detta är väldigt positivt för de som känner att de inte fungerar utan kaffe.

Mjölkskummare för fluffig mjölk

Vill du göra extra lyxigt kaffe med en mjölkskummare så är det bra att höra med din doktor om när det är okej att dricka kaffe med mjölk igen. Vissa behandlingar och plastikkirurgi innebär att du måste äta pulvermat två veckor efter. Här är det bra att höra med läkaren som kan bedöma vad du kan äta/dricka. När du känner dig starkare kanske du känner för att unna dig en bra kaffemaskin med inbyggd mjölkskummare. De har ofta olika inställningar så du kan välja ifall du vill ha en cappuccino eller någon annan kaffedryck. En kaffemaskin med mjölkskummare är även den perfekta presenten ifall du har en kompis som älskar kaffe.

magazine_explorer