kaffe

november 5, 2021 at 7:32 e m

Så påverkar kaffet dina tänder

Att kaffe har en tendens att missfärga tänderna är något som många redan är medvetna om, men kaffet är också fullt med nyttigheter som faktiskt verkar positivt för din munhälsa. Här kommer vi att titta närmare på den varma dryckens många fördelar. Visste du till exempel att kaffe kan motverka risken för karies?

Som kaffeälskare har du säkerligen redan konstaterat att myten om att kaffe missfärgar tänderna är sann. Älskar man kaffe och vill fortsätta att dricka det är detta något som man får dras med. Det är inte ovanligt att kaffe kan få dina tänder att bli gula eller att de kan bli fläckiga om det vill sig illa. Det är dock viktigt att vara medveten om att missfärgningarna sällan är skadliga, även om de kanske inte är så roliga att dras med. Detta är ett missförstånd som fortfarande lever kvar hos många människor, men faktum är att kaffe faktiskt kan vara riktigt bra för dina gaddar.

Minska risken för karies med kaffe

Karies är aldrig roligt och leder i de flesta fall till dyra tandläkarbesök. Karies är ett bakterieangrepp på tanden som leder till smärta och obehag om det inte åtgärdas. En professionell tandläkare kan hjälpa dig att bli av med karies och även erbjuda hållbara tandimplantat såväl som tandblekningar.

Med två koppar kaffe om dagen kan du dock se till att minska risken för att drabbas av karies. Kaffet innehåller nämligen ett ämne som bryter ner alla de bakterier som i grunden är orsaken till att man får plack. Det kaffet gör är således att minska risken för att ett angrepp kan ta form, men för att lyckas är det minst två koppar om dagen som gäller. Det är också bra om du satsar på kaffe som är riktigt starkt och att du undviker att tillsätta både mjölk och socker. Socker är, som många redan vet, en av de största bovarna för dina tänder!

magazine_explorer