kaffe

maj 7, 2019 at 1:16 e m

Sätt lite guldkant på tillvaron med en kaffedrink

Kaffe är en otroligt populär dryck i Sverige som nästan ses som helig för vissa. En del vill inte ens experimentera i den mån att man provar att ta mjölk eller socker i, om det inte redan tillhör vanan. Oftast dricks kaffet varmt, vilket är ganska naturligt då landet inte bjuder på så mycket värme under årets gång. I varmare länder är det dock vanligt med kallt kaffe som alternativ, något som även blir allt vanligare här under sommaren. En kall kaffe går enkelt att tillreda med endast kaffe, mjölk, socker och kyla men det finns även andra recept som exempelvis kan inkludera kondenserad mjölk. Men för alla som är villigt inställda till att experimentera lite mer med kaffet och uppleva nya smaker, så kommer här lite förslag på vad man kan prova på.

Alkoholfri drink för choklad- och kaffeälskaren

Du kan göra en god chokladdryck med kaffe där du utgår från ett recept för varm choklad och sedan tillsätter en matsked kaffe eller mer, beroende på hur stark kaffesmak du vill ha. Det fungerar bra med kaffe från espressomaskinen men även från vanlig kaffebryggare. Chokladen kan göras som vanligt med kakao, socker och mjölk eller så byter du ut kakao och socker mot chokladbitar och låter dem smälta i den varma mjölken. Toppa med grädde och strö över lite choklad. Detta är en enkel dryck på stora kalas då barnen ska serveras varm choklad och de vuxna enkelt kan tillsätta extra kaffe. En annan söt och alkoholfri drink görs enkelt genom att placera en glasskula i kaffeglaset och eventuellt strö över kokosflingor, nötter, riven choklad eller kakao som garnering. Precis som med alla sötsaker i livet bör du tänka över sockerhalten. Skulle tänderna ta skada av alla godsaker så sitter ett besök hos distriktstandvarden.se på sin plats.

Kaffedrinkar med alkohol

Om man gillar alkoholhaltiga kaffedrinkar så finns det många att välja på. En känd sådan är Irish Coffee med farinsocker, kaffe, grädde och whiskey. Att blanda ner Baileys i sitt kaffe och att toppa med grädde är även en enkel kaffedrink som faller många i smaken. Varför inte prova en Barraquito, en väldigt populär kaffedrink på Kanarieöarna, som utöver kaffe även innehåller kondenserad mjölk, likör, mjölk, kanel och citron. Recepten kan variera något och kan även serveras med grädde på toppen. Du kan även göra en kaffedrink med kaffe, mjölk och antingen rom, likör eller cognac och servera med en glasskula likt ovan. Vanilj eller choklad brukar passa bra men även en god apelsinglass kan bli uppskattad.

Med tipsen ovan infann sig förhoppningsvis lite inspiration till att våga experimentera med denna underbara dryck. En god kaffedrink kan även ersätta desserten och serveringen gör sig bäst med värmetåliga glas, så att man ser drycken genom glaset och gräddtoppen ovanpå.

magazine_explorer