kaffe

juli 4, 2020 at 9:04 e m

Brygg den perfekta kaffen

En god kopp kaffe på morgonen är en underbar start på dagen. Men när kaféerna är stängda så är det inte ett alternativ att lita på en barista att servera din dagliga kopp. Om det är fallet så kanske du vill brygga en bra kopp själv. Här är några saker att tänka på om du vill optimera smaken i din hemmabryggda kopp kaffe.

Kaffe är utan tvekan som bäst när det används inom några dagar efter det att det rostats. Att köpa från en lokal rostare är det säkraste sättet att få de absolut färskaste bönorna. Var försiktig med att köpa kaffe i bulk eller än värre, snabbkaffe. Syre och starkt ljus är kaffesmakens värsta fiender.

Förvara alltid kaffebönorna i en lufttät behållare. Glasburkar är ett utmärkt val. Smakexperter rekommenderar starkt att frysa kaffe om det planeras att användas under ett senare tillfälle, särskilt mörkt rostade varianter. För att hålla kaffet färskt och gott så är det optimala att köpa en mängd som räcker dig ungefär en vecka. Enligt experterna så bör man vara väldigt noga när man handlar kaffefilter. De billiga pappersfilterna har en negativ inverkan på kaffets smak. Leta efter “syreblekta” eller “dioxinfria” pappersfilter för att optimera ditt kaffe. Dessa är kända för att ge ditt kaffe maximal smak.

Var noga med vattnet

Det finns ingenting som kan förändra kaffets smak så mycket som kranvatten med klor eller kalk.

Ifall du har problem med din salivproduktion efter att du konsumerat vatten med höga nivåer av klor eller kalk så finns det hjälp mot muntorrhet. SunstarGum är ett företag med diverse tandvårds-guider som har visat sig vara effektiv mot sådana problem. Riktiga kaffefantaster brygger endast sitt kaffe antingen med färskt flaskvatten eller filtrerat kranvatten. Vatten som är för varmt utvinner föreningar i kaffet som gör kaffet bittert. Nu har du koll på vad som är viktigt när du brygger ditt kaffe. Njut av din kopp!

magazine_explorer