kaffe

maj 15, 2018 at 12:26 e m

Bästa kaffet i Göteborg

På senare år har västra Sverige vuxit fram som det bästa området för kaffeälskare. Storstaden Göteborg kan ses som huvudstaden Stockholms lite mysigare syskon och kan även argumentera för att vara kaffestaden nummer ett. Här har vi listat de allra bästa caféerna i Göteborg för den som är sugen på en riktigt god kopp kaffe i världsklass.

Café Biscotti

Café Biscotti kan hittas på Allmänna Vägen, i hjärtat av Majorna, har en fantastisk uteservering och erbjuder godsaker att avnjutas till kaffet. Perfekt för en solig eftermiddag för den kaffesugna.

Bar Centro

För espressofantasten är Bar Centro på Kyrkogatan ett måste för ett besök i deras lilla trendiga utrymme. Här ligger fokus på riktigt gott kaffe i bra kvalitet, mitt i Göteborgs stadskärna.

Alkemisten

Det ekologiska caféet Alkemisten hittar man på Gustaf Dalénsgatan. De har på senare år satsat hårt på den ekologiska aspekten av tillverkningen och de kreativa baristorna gör gärna konst av din kopp med kaffe. Se till att ta ett kort på konstverken, ibland är de så fina att det känns synd att dricka upp dem.

Doppio

Doppio på Linnégatan serverar frukost hela dagen och till detta finns fantastiskt kaffe att beställa. De är kända för att ha de allra bästa och trevligaste baristorna och bland Göteborgs absolut bästa kaffe. Lokalen är liten och unik så se till att komma tidigt för att få en plats.

Mahogny

På Skånegatan finns det lilla caféet Mahogny med sin mysiga uteservering. Här kan man be personalen om rekommendationer om kaffe, de har kunskaper om många olika kaffesorter och hjälper gärna den som inte kan bestämma sig.

A43 Coffee

A43 ligger mitt på avenyn, men lyckas ändå har en riktigt mysig stämning. Enligt många är det bästa caféet i Göteborg och inte minst, det mest centrala. Kaffet är i världsklass, stämningen cool och personalen är trevliga och hjälpsamma.

magazine_explorer