kaffe

maj 15, 2018 at 12:27 e m

Bästa kaffet i Stockholm

Att hitta den där svårfångade, perfekta koppen med kaffe kan ibland kännas som en djungel i Stockholm. Därför har vi listat de allra bästa ställena att bege sig till för att hitta det bästa kaffet i Stockholm. Flera av dessa områden är omringade av bra kaffehak så det är rekommenderat att helt enkelt sätta sig på tunnelbanan, hoppa av på nedan nämna hållplatser och sedan prova sig fram.

Odenplan

Hoppa av vid Odenplan på gröna linjen och börja promenera åt något av hållen så kommer du att hamna på ett bra kaffehak. På Norrtullsgatan kan man hitta Café Pascal med sin mysiga inredning och lilla uteservering, som är ett något undangömt hak men bara är ett stenkast ifrån stationen. Här kan man även hitta kedjor som Waynes Coffee och Espresso House med tillhörande uteserveringar som är tillräckligt breda för att kunna navigera en barnvagn mellan borden. På Odengatan finns numera även Johan och Nyström, Joe and the Juice samt Kafé Orion för riktiga finsmakare.

Mariatorget

På Södermalm ligger vackra Mariatorget och här finns något för alla. Johan och Nyström har en filial med högt i tak och en liten övervåning för den som vill sitta ostört. Hit kan man gå för att njuta av en egen kanna kaffe tillsammans med bakverk. Här ligger även det mytomspunna Café Rival med sin stora uteservering och många olika kaffesorter. För den som föredrar ekologiskt och färskrostat kaffe är Drop Coffee ett måste.

Fridhemsplan

Fridhemsplan är något av ett nav för både biltrafik och tunnelbanor, men på de gömda bakgatorna finns riktiga guldkorn när det kommer till kaffe. Det är här man kan hitta caféer som Poli Caffé på Sankt Göransgatan, ett litet café fyllt med karaktär och billigt kaffe av bra kvalitet. Lite längre bort på Scheelegatan ligger Caffè Ugos espressobar. De flesta väljer att avnjuta en espresso i baren, men caféet har även en mysig sittdel för de som vill ha lunch med sitt kaffe.

magazine_explorer