kaffe

maj 15, 2018 at 12:26 e m

Kaffemärken

I Sverige kan man enkelt säga att den absolut populäraste kaffesorten är mellanrost. Det som däremot kan skilja sig väldigt mycket åt är vilka kaffemärken som svenskarna föredrar. Kaffemärken skiljer sig i tillverkningen, vilka bönor som används och även i syrligheten. Alltså kan det till och med vara stor skillnad på mellanrost och mellanrost. Nedan har vi listat lite information om de allra populäraste märkena.

Arvid Nordquist

Arvid Nordquist är ett relativt ungt företag som snabbt har klättrat upp till att bli en stor favorit i många hushåll. De är mycket stolta över sin miljövänliga tillverkning av kaffe, deras hållbara och certifierade kaffeodlare samt för den klimatkompensation som de utför. Allt kaffe skapas med Arabicabönor som ett löfte till deras hållbarhetsgaranti. Bönorna är lite dyrare, men ger en mer komplex smak.

Gevalia

Gevalias kaffe är känt via de innovativa reklamkampanjerna som använts genom åren, men sanningen är även att de länge har varit en stor kaffefavorit hos familjer. Gevalia har valt att lägga fokus på kvalitet, var bland de första som började använda vakuumförpackningar och har sedan 90-talet även ett ekologiskt och kravmärkt kaffe.

Löfbergs

Kaffet i lila förpackning har tagit upp kampen mot mat- och kaffesvinn och har infört initiativet Next Generation Coffee som utbildar och lär upp människor för att kunna skapa förändring. Löfbergs erbjuder ett av de allra bredaste sortimenten på marknaden med allt ifrån snabbkaffe, kaffekapslar, kok- och bryggkaffe.

Zoegas

Zoegas är stolta över sitt kaffehantverk och har satsat stort på att utbilda kvinnor i östra Afrika för sitt initiativ för hållbarhet, Coffee by Women. Det är tänkt att ge möjligheter till kvinnor att bli entreprenörer inom kaffe. Zoegas är ett av de ganska få märken som inte riktigt har någon framträdande mellanrost, även om det så klart erbjuds. Istället är det mörkrosten som ligger i framkant hos det här kaffemärket.

magazine_explorer